INTERNETSKA SENZACIJA:

Stogodišnjakinja postavila rekord u trčanju na sto metara

INTERNETSKA SENZACIJA
08.05.2016.
u 12:44

Stogodišnja Ida Keeling postavila je rekord u atletskoj disciplini trčanje na 100 metara za žene od 80 godina i starije.

NBC Sports navodi da je Keeling na 122. Penn Relaysu, najstarijem američkom atletskom mitingu, u Zapadnoj Philadelphiji, istrčala jučer "rekordnih" 100 metara za jednu minutu i 17 sekundi. Ona od 2011. godine drži rekord u trčanju na 60 metara za žene u dobi od 95 do 99 godina.

Keeling se atletikom počela baviti u 67. godini nakon obiteljske tragedije u kojoj su joj ubijena dvojica sinova, rekla je njena kćerka Shelley.

- To su bila mračna vremena. Bila je jako uznemirena. Jednog dana sam joj rekla: vodim te na trčanje. I trčale smo stazom dugom 3,1 kilometar. To je bio početak njene trkačke karijere, to je veliki lijek za nju - rekla je Shelley.

Upitana šta je tajna njene dugovječnosti, Keeling je rekla da je to "ljubav prema sebi".

- Volite sebe. Također, jedite zdravu hranu i vježbajte svakog dana barem deset ili 15 minuta - rekla je Keeling.

Keeling je rođena 1915. godine u Harlemu u New Yorku. Suprug joj je preminuo u 42. godini nakon čega je samostalno brinula o njeno četvero djece.

Zbog problema s drogom, Keeling je izgubila dvojicu sinova, Charlesa i Donalda. Internetska senzacija postala je zbog njenog učešća na brojnim atletskim takmičenjima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije