SUDAR KOMBIJA I AUTA

Što dosad znamo o prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao Banožić

nesreća ministar Banožić
Branimir Bradarić
11.11.2023.
u 12:58

Istraga će pokazati kako je došlo do tragedije s jednom poginulom osobom i jednom teško ozlijeđenom

"U prometnoj nesreći jutros u 6:15 na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji sudjelovali su kombi i osobno vozilo. Vozač kombija je smrtno stradao, dok je vozač osobnog vozila (državni dužnosnik), zbog zadobivenih ozljeda prevezen u Opću županijsku bolnicu Vinkovci", javila je jutros vukovarsko-srijemska policija. Brzo se doznalo da je u nesreći sudjelovao hrvatski ministar obrane Mario Banožić. Informaciju da je ministar sudjelovao u nesreći potvrdili su i MORH i Vlada RH. 

Kako je došlo do nesreće?

Očevid na mjestu događaja još traje i istraga će pokazati kako je došlo do tragedije s jednom poginulom osobom i jednom teško ozlijeđenom. Iz policijskih krugova doznajemo kako se govori kako je do prometne nesreće došlo kada je ministar u svome privatnom vozilu zaobilazio kamion na cesti te se frontalno sudario s vozilom koje mu je dolazilo u susret. Jučer i noćas padala je kiša, a kolnici su mokri,  u jutarnjim satima bilo je i magle. Banožić navodno nije imao alkohola u krvi.

Tko je poginuli vozač kombija?

Kako se doznaje, poginuo je muškarac (40) iz Privlake. Navodno je riječ o ocu dvoje maloljetne djece. Bavio se građevinom, a povremeno je radio u Njemačkoj.

Kakve su ozljede Marija Banožića?

Ministar je teško ozlijeđen, ali van životne opasnosti, javila je Vlada. "Nakon primarne obrade utvrđeno je da se radi o težim tjelesnim ozljedama koje nisu opasne po život, ali zbog potrebe za neurokirurškim nadzorom prebačen je u KBC Osijek", rekao je ravnatelj vinkovačke bolnice Krunoslav Šporčić.  Potvrdio je kako Banožić, između ostalog ima i nagnječenje mozga, no cijelo vrijeme je bio pri svijesti. Navodno ima i ozljede prsnog koša i prijelom noge.

Kud je ministar išao?

Prema sadašnjim informacijama, navodno je privatnim terencem išao u lov. Kako pišu 24sata, u trenutku nesreće imao je lovačko odijelo. U vrijeme jutrošnje nesreće vozio je svoj zeleni terenac Nissan Terano, 2,7 TD Wagon iz 2003. godine. Njegovu vrijednost u svojoj je imovinskoj kartici procijenio na 7.000 eura. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?