Apple unajmio inženjere:

Stiže li uskoro električni automobil?

Apple
Reuters/PIXSELL
14.02.2015.
u 12:26

"Project Titan" kodni je naziv vozila koje navodno podsjeća na karavan, a na čijem stvaranju radi tim od nekoliko desetaka ljudi. O iCar-u razmišljao je i Steve Jobs

Nakon računala, glazbenih plejera, pametnog mobitela i sata, Apple sada radi na novom projektu, a riječ je o električnom automobilu. "Project Titan" kodni je naziv vozila koje navodno podsjeća na karavan, a na čijem stvaranju radi tim od nekoliko desetaka ljudi. Iako je sve obavijeno velom tajne, neslužbene informacije iz Applea govore da je kompanija unajmila voditelja razvoja Mercedes-Benzove podružnice u Kaliforniji dok jedan od Appleovih čelnika Jonathan Ive održava redovite sastanke s automobilskim inženjerima, prenosi Guardian. Dizajn i razvoj automobila za Apple bi mogao predstavljati promjenu smjera u proizvodnji koja se dosad temeljila uglavnom na malim elektroničkim uređajima. Ipak, malo je vjerojatno da Appleov automobil ubrzo ugleda svjetlo dana jer istraživački laboratorij osnovan je tek krajem prošle godine, a poznato je i da kompanija nema proizvodne pogone za automobile. Ovo nije prvi put da Apple razmišlja o vlastitim automobilima jer navodno je i Steve Jobs još 2009. godine govorio o projektu iCar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije