Evo što su rekli

State Department o dolasku Gabriela Escobara u BiH

02.11.2021.
u 19:58

Trenutno nemamo nikakve planove putovanja za objavu, kazali su za N1 iz Službe za odnose sa javnošću State Departmenta u vezi sa navodima kako će specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabriel Escobar posjetiti Bosnu i Hercegovinu.

Pojedini mediji objavili su informaciju kako Escobar idući tjedan dolazi u BiH. Međutim, iz State Departmenta nisu mogli potvrditi ovu informaciju.

“Trenutno nemamo nikakve planove putovanja za objavu”, kazali su za N1 iz Službe za odnose sa javnošću State Departmenta.

Podsjećamo, Gabriel Escobar je prošli tjedan svjedočio u američkom Kongresu gdje je posebno kritizirao člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika za kojeg je kazao da ima “opasnu retoriku”.

“Radimo sa Europskom unijom kako bi omogućili euroatlantsku integraciju Bosne i Hercegovine. Zato su potrebne reforme, posebno izborna i ekonomska reforma. Mi ovdje, kao i Ured visokog predstavnika i EUFOR, smo odlučni u namjeri da osiguramo svjetliju budućnost BiH, a ne da se vraćamo unazad. Dodikovi istupi su opasni, pogotov jer potkopavaju Daytonski mirovni sporazum”, poručio je Escobar u Kongresu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije