URUČILI DIPLOMATSKU NOTU

Srbija proglasila hrvatskog diplomata personom non grata: 'Prekršio je Bečku konvenciju'

Ivica Dačić
Valery Sharifulin/Newscom/PIXSELL
20.11.2023.
u 20:16

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije izražava očekivanje da će Republika Srbija i Republika Hrvatska zajednički raditi na izgradnji međusobnog povjerenja, a u cilju ostvarenja zajedničke europske budućnosti - stoji u Dačićevom priopćenju

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije danas je donijelo odluku kojom je proglasilo Hrvoja Šnajdera, prvog tajnika u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, za personu non grata. Kažu da su odluku donijeli u skladu sa člankom 9. Bečke konvencije, koja regulira diplomatske odnose. 

- Tijekom profesionalnog angažiranja u Republici Srbiji Šnajder je grubo izašao iz okvira diplomatskih normi i prekršio navedenu Konvenciju. Tim povodom uručena je diplomatska nota ambasadoru Republike Hrvatske Hidajetu Biščeviću - priopćilo je srbijansko Ministarstvo vanjskih poslova na čijem je čelu Ivica Dačić. 

- Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije žali zbog postupanja navedenog diplomata u proteklom razdoblju, koje ne doprinosi unapređenju bilateralnih odnosa Republike Srbije i Republike Hrvatske, dobrosusjedskoj suradnji i sveukupnom podizanju nivoa mira i stabilnosti u regiji. Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije izražava očekivanje da će Republika Srbija i Republika Hrvatska zajednički raditi na izgradnji međusobnog povjerenja, a u cilju ostvarenja zajedničke europske budućnosti - stoji u Dačićevom priopćenju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije