Johannes Hahn

Srbija i Crna Gora će biti sljedeće članice EU

Johannes Hahn
19.01.2018.
u 12:21

Srbija i Crna Gora će, najvjerojatnije biti sljedeće članice Europske unije i to moguće do 2025. godine, izjavio je Johannes Hahn, europski komesar za proširenje u intervjuu agenciji Reuters.

Europska unija planira pokrenuti diplomatske aktivnosti da ubrza pristupanje šest država zapadnog Balkana, uključujući i BiH, u EU, a nakon četiri godine slabog napretka.

- Vrijeme je da završimo posao iz 1989. godine, a 2025. godinu smo postavili kao cilj za Srbiju i Crnu Goru što je ambiciozan, ali realan cilj – rekao je Hahn, aludirajući na pad Berlinskog zida.

- Ili ćemo izvoziti stabilnost u regiju ili ćemo uvoziti nestabilnost – rekao je Hahn.

Najavio je posjet Srbiji nakon što Europska komisija objavi novu strategiju proširenja 6. veljače, nakon čega će predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker posjetiti sve države regije zapadnog Balkana s namjerom da im pruži podršku.

Hahn će podršku za novi plan tražiti i u Washintonu gdje će se susresti sa dužnosnicima američke administracije i State Departmenta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?