kosovo

Spriječen teroristički napad na visoke Dečane: Uhićena četvorica naoružanih islamista

napad
Foto: Kurir
1/2
31.01.2016.
u 13:48

Ispred glavne kapije manastira Visoki Dečani uhićena su četvorica naoružanih islamista i istraga je u tijeku, rekao je danas iguman tog manastira Sava Janjić.

Ta četvorica kosovskih Albanaca iz četiri različita dijela Kosova - Gnjilana, Uroševca, Prizrena i Djakovice, uhićena su sinoć oko 21 sat ispred glavne kapije manastira u bijelom "golfu" sa registracijskim tablicama Uroševca, precizirao je on.

Otac Sava je dodao kako je u zajedničkoj akciji kosovske policije i KFOR-a, nakon identifikacije i pretresa vozila, otkriveno kako su uhićeni posjedovali "kalašnjikov" sa tri okvira municije i pištolj, a u vozilu je nađena i literatura islamskog sadržaja, prenosi Kurir.rs

Dvojica od četvorice uhićenih imali su bradu i obrijanu kosu, kao i pantalone sa kratkim nogavicama, što je karakteristično za vehabije, naveo je iguman Sava. On je potvrdio da se monasi i osoblje koje radi u manastiru osjećaju sigurno i ocijenio kako je taj incident još jedan pokazatelj da je prisutnost snaga KFOR-a, koji osigurava manastir, od suštinskog značaja za sigurnost tog objekta svjetske kulturne baštine Uneska.

Manastir Visoki Dečani je četiri puta napadan oružjem nakon završetka rata na Kosovu 1999. godine, a na njemu su u 2014. godini ispisani i grafiti islamske države.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije