MOGUĆI ZRAČNI UDARI

Sprema se veliki napad na Siriju? Upozorenje aviokompanijama: Budite na oprezu!

11.04.2018.
u 08:45

Treba pažljivo razmisliti kada se planiraju letovi u području istočnog Sredozemlja i Nikozijskog područja letnih informacija, upozorava Eurocontrol

Europska organizacija za sigurnost zračne plovidbe Eurocontrol u utorak je upozorila aviokompanije da budu na oprezu u istočnom Sredozemlju zbog mogućih zračnih udara u Siriji u slijedeća 72 sata. 

Eurocontrol je rekao kako bi u tom periodu mogli biti upotrijebljeni projektilizrak-zemlja kao i/ili krstareći projektili te da postoji mogućnost povremenih ometanja opreme za radio navigaciju. Rusija i Sjedinjene Države sporile su se u utorak u Ujedinjenim narodima oko uporabe kemijskog oružja u Siriji, a Washington i njegovi saveznici razmatrali su da li da izvrše udar na snage predsjednika Bashara al-Assada zbog kako se sumnja napada otrovnim plinom prošlog vikenda. "Treba pažljivo razmisliti kada se planiraju letovi u području istočnog Sredozemlja i Nikozijskog područja letnih informacija", rekla je agencija na svojoj internetskoj stranici glede navedenih područja zračnog prostora ne navodeći izvor moguće opasnosti. Eurocontrol u svom upozorenju je naveo dokument Europske agencije za zrakoplovnu sigurnost, europskog regulatora sigurnosti civilnog zrakoplovstva.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?