NADA U BOLJE SUTRA

Španjolska ima najmanji broj umrlih u posljednjih mjesec dana

19.04.2020.
u 14:32

Španjolska je prijavila najniži dnevni broj smrtnih slučajeva za potvrđene žrtve koronavirusa u gotovo mjesec dana u vrijeme kada zemlja pokušava obuzdati epidemiju u kojoj je smrtno stradalo više od 20.000 ljudi.

Španjolsku zdravstveni dužnosnici priopćili su u nedjelju da je u posljednja 24 sata umrlo još 410 ljudi. To je najmanja dnevna smrtnost od 22. ožujka. Od početka pandemije bila su ukupno 20.453 smrtna slučaja povezana s virusom.

Španjolska je također prijavila 4.218 potvrđenih novih slučajeva, prenio je AP.

Vrhovni zdravstveni dužnosnik Fernando Simón rekao je da najnoviji podaci daju Španjolskoj nadu, dodajući da oni pokazuju da je "stopa zagađenja pala i da smo na ispravnom putu."

Španjolski premijer Pedro Sánchez najavio je u subotu da će tražiti tvotjedno produženje izvanrednog stanja koje bi se trebalo okončati idući tjedan. Ali je također rekao da će vlada početi dopuštati djeci da napuštaju svoje domove od 27. travnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?