7.6 PO RICHTERU

Snažan potres u moru kod Indonezije: 'Najjači potres kojeg sam osjetio u zadnjih 40 godina'

EMSC
09.01.2023.
u 20:15

Korisnici na EMSC-u osjetili su potres i na 500 kilometara od epicentra

Jak potres pogodio je danas u večernjim satima mjesto Kepulauan Babar u Indoneziji. Potres magnitude 7.6 čiji je epicentar bio u moru pogodio je područje oko 18.50 sati, odnosno oko 2.50 sati po lokalnom vremenu, no ubrzo su vlasti u Indiji, Indoneziji te Australiji objavile kako nema upozorenja za tsunami.

Do potresa je došlo na dubini od 100 kilometara, a pogodio je oko 350 kilometara od grada Tuala u Indoneziji. Korisnici na EMSC-u osjetili su potres i na 500 kilometara od epicentra.  

''Podrhtavanje me probudilo'', napisao je korisnik iz Timora, dok su se javljali i korisnici iz Australije. ''Jako dugo je trajao potres. Podrhtavalo je više od 30 sekundi i osjetio se različitim intenzitetom'', pisao je jedan korisnik 512 kilometra od epicentra.  

''Osjetilo se u Darwinu, cijela kuća se tresla... Najveći dosad kojeg sam ovdje osjetio'', naveo je drugi korisnik. ''Najjači potres kojeg sam osjetio u zadnjih 40 godina - i to s desetog kata'', pisali su građani iz Darwina u Australiji.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?