Video

Smrtonosni napadi ISIL-a na tržnicu u Bagdadu

napad
28.02.2016.
u 19:10

Više od 20 osoba je ubijeno a gotovo 60 ranjeno u napadima blizu tržnice u većinski šiitskoj četvrti u Bagdadu.

Izvor: Reuters

Više od 20 osoba ubijeno je u napadima za koje je odgovornost preuzela Islamska država Irak i Levant (ISIL) blizu tržnice u većinski šiitskoj četvrti u Bagdadu, objavili su irački sigurnosni i medicinski službenici.

U napadima u okrugu Sadr City, najsmrtonosnijima u glavnom gradu od početka godine, bilo je i gotovo šezdeset ranjenih.

Najmanje jedan napad izveo je samoubojica, a različiti izvještaji navode kako je poginulo između 22 i 28 ljudi. 

Lokalni radio Alsumaria izvijestio je, citirajući policijske izvore, kako je u samoubilačkom napadu na bagdadsku tržnicu u nedjelju stradalo 28 osoba te da ih je 62 ranjeno.

Alsumaria citira policijskog službenika koji je rekao da se bombaš na motociklu raznio na tržnici ispred prodavnice mobitela.

Napadi širom Iraka

Borci ISIL-a pokrenuli su veliku ofanzivu protiv iračkih snaga u gradu samo 20 kilometara zapadno od prijestolnice Bagdada, ubivši najmanje 18 vojnika i pripadnika policije koja podržava iračku vojsku.

U odvojenom samoubilačkom napadu ISIL-a u blizini grada Fallujah u nedjelju, 14 irački policajaca je poginulo, a 25 ranjeno.

Nedaleko od Bagdada, ISIL je zauzeo selo Khdim Adhab u Abu Ghraibu, kao i silose i rezervoare vode u gradu, nakon što su napali nekoliko kontrolnih točaka snaga sigurnosti, rekli su vojni izvori za Al Jazeeru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije