PREVARE

Slučaj "Tinder": Policijske intervencije zbog ove aplikacije su se udvostručile

Thinkstock
28.01.2019.
u 16:53

Podaci kažu da je policija zbog prevara na Tinderu prošle godine intervenirala 1087 puta

Kako prenosi DailyMail, statistike pokazuju da je ta brojka prije tri godine bila 442, a tjedno sada zbog Tindera rješavaju slučajeva 20 puta tjedno.  Brojke su mnogi počeli ispitivati nakon što 44-godišnja Anna Rowe otkrila kako je policiji prijavila slučaj gdje je na Tinderu upoznala muškarca koji je u braku i ima djecu, a nije joj to rekao. 

Čak je i kao profilnu fotografiju na Tinderu koristio fotografiju bollywoodske zvijezde Saifa Ali Khana i svojoj obitelji tako lagao bez mogućnosti da oni saznaju.  

Anna Rowe je iz Kenta i razgovarala je šest mjeseci s tim čovjekom, a on je onda samo nestao i sada želi da takvi slučajevi postanu ilegalni. Podaci kažu kako ova društvena mreža mnogim prevarantima, silovateljima i ubojicama služi kao "alat" za pronalazak žrtava.  

Anni je stanoviti muškarac rekao kako je razveden 15 mjeseci. Nakon što je nestao, rekao joj je da se mora brinuti o svojoj bolesnoj majci, a ona je slučaj prijavila policiji, no on nikada nije uhićen.  

Policija je objavila statistike da je čak trećina kriminala seksualne prirode povezana s društvenim mrežama za pronalazak partnera. Engleska je policija najavila da ako prijave nastave rasti ovom brzinom, do kraja godine, tjedno će dolaziti 91 prijava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?