ministar obrane potvrdio

Slovačka objavila prekid vojne pomoći Ukrajini

rat u ukrajini
Reuters/PIXSELL
14.11.2023.
u 20:25

Slovački ministar obrane Robert Kaliniak obavijestio je glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga da njegova zemlja više neće opskrbljivati Ukrajinu oružjem i streljivom, navodi se u priopćenju slovačkog ministarstva obrane.

- Slovački ministar obrane Robert Kaliniak sastao se u Bruxellesu s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom, koga je obavijestio o prestanku vojne pomoći Ukrajini koja se pruža iz skladišta (slovačkih) oružanih snaga - priopćilo je ministarstvo obrane.

- Slovačka, međutim, nastavlja pružati (Ukrajini) prilično širok spektar humanitarne i tehničke pomoći, čija upotreba ne rezultira pogibijama - navodi se u priopćenju.

Odluku o prestanku slanja državne vojne pomoći Ukrajini donijela je vlada slovačkog premijera Roberta Fica, koji je preuzeo dužnost 25. listopada. Vlasti ne sprječavaju privatne vojne izvođače da Kijev opskrbljuju oružjem i streljivom.

Kako navodi ministarstvo obrane, NATO partneri poštuju odluku nove slovačke vlade, prenosi TASS.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?