Rusija, Turska i Iran

Sljedeća runda pregovora o Siriji u Astani 14. i 15. rujna

01.09.2017.
u 16:38

Sljedeća runda pregovora između Rusije, Turske i Irana o rješavanju sukoba u Siriji bit će održana 14. i 15. rujna u Astani, a tema će biti snage koje te tri države planiraju poslati na to područje, priopćeno je u petak iz ministarstva vanjskih poslova Kazahstana.

- Po informacijama od država garanata, tijekom sljedećeg sastanka oni planiraju preći nekoliko dokumenata kojima je obuhvaćen rad snaga za kontrolu deeskalacije, te nastaviti raditi na dogovaranju o sastavu tih snaga u Idlibu - navodi se u priopćenju ministarstva, prenosi Reuters.

Dužnosnici Moskve, Ankare i Teherana planiraju odrediti zone deeskalacije u Idlibu, Homsu i Istočnoj Ghouti, te razgovarati o drugim pitanjima, kao što je razmjena zarobljenika.

Na posljednjem sastanku u Astani u srpnju, tri strane nisu uspjele postići konačni dogovor o stvaranju četiri zone deeskalacije u Siriji, zbog neslaganja Ankare.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije