Barack Obama:

Sjeverna Koreja je 'živi izvor zabrinutosti'

Barack Obama
26.05.2016.
u 17:10

Američki predsjednik Barack Obama ocijenio je danas u Japanu da je Sjeverna Koreja, koja usprkos UN-ovoj zabrani radi na svom nuklearnom programu, "živi izvor zabrinutosti". "Sjeverna Koreja je živi izvor zabrinutosti za sve nas. Kada imate tako nestabilan i izoliran režim, to je srednjoročno prijetnja zbog koje moramo biti veoma oprezni", rekao je na rubu summita G7.

Sjeverna Koreja je 6. siječnja izvela svoj četvrti nuklearni pokus, nakon kojega je 7. veljače ispalila raketu za koju se općenito smatra da je prikriveno ispitivanje balističke rakete. UN-ovo Vijeće sigurnosti je zbog toga donijelo dosad najteže sankcije Pyongyangu dok raste napetost na korejskom poluotoku.

Obama je govorio prvog dana dvodnevnog susreta na vrhu G7 u Ise-Shimi, u središtu Japana. Rekao je da su čelnici industrijski najrazvijenijih zemalja razgovarali o potrebi da se održi gospodarski rast u Sjedinjenim Državama, dodavši da se pomaci počinju bilježiti i u europskom gospodarstvu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije