KANADSKI PREMIJER:

'Sinove odgajajte da postanu feministi. To će promijeniti seksističku kulturu'

12.10.2017.
u 17:30

Dječake treba odgajati da postanu feministi u istoj mjeri kao i djevojčice jer "naši sinovi imaju moć i odgovornost promijeniti našu kulturu seksizma", napisao je u autorskom članku kanadski premijer Justin Trudeau, piše Guardian. 

Smatra kako će učenje dječaka da budu feministi dati im osjećaj za pravdu i empatiju i pomoći im da "se usprotive pritisku da gaje određeni tip muževnosti" koji šteti muškarcima i onima u njihovom okruženju. Trudeau je ove svoje stavove izrazio u članku napisanom za magazin Marie Claire. 

"Naši sinovi imaju moć i odgovornost promijeniti našu seksističku kulturu", piše 45-godišnji kanadski premijer koji se i sam često opisuje kao feminist.

Prije dvije godine privukao je pozornost svjetske javnost jer je u svoju Vladu imenovao jednaki broj muškaraca i žena. 
 

Ključne riječi

Komentara 1

AK
Andrija_Kekić
18:50 12.10.2017.

Je li to smisao demokracije i pluralizma, da se našim djecama nametnuje svjetonazor i jedno mišljenje? Je li to totalitarističko mišljenje, da čovjek nemože poštivati i cjeniti ženu, ako nije "feminist"? SIGURNO NE.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije