izbori u svibnju

Silvio Berlusconi objavio kandidaturu za Europski parlament

31.03.2019.
u 15:52

Nekadašnji talijanski premijer Silvio Berlusconi objavio je danas da će se kandidirati za Europski parlament na izborima u svibnju, navodeći kao razlog želju da se bori za Europsku uniju koja je više ujedinjena i odanija viziji njezinih očeva osnivača, prenosi AP.

Navodi se da je Berlusconi to kazao u govoru koji je ovog vikenda održao na mitingu njegove stranke desnog centra „Forza Italia“, kojoj je popularnost posljednjih godina opala pošto su se njene pristalice okrenule strankama desnice koje upućuju antimigrantske i euroskeptične poruke, prije svega, Ligi aktualnog vicepremijera Mattea Salvinija.

AP podsjeća da je Liga u vlasti zajedno sa populističkim „Pokretom 5 zvjezdica“ drugog potpredsjednika talijanske vlade Lugija Di Maia i da nastoji osigurati Italiji veću autonomiju od Bruxellesa i manje europskih integracija.

S druge strane, Berlusconi je poručio da „želi Europu koja će se vratiti projektu očeva osnivača koji su željeli Europu koja je mnogo više ujedinjena, Europu s jedinstvenom vanjskom politikom, s jedinstvenom obrambenom politikom“, prenosi Al Jazeera Balkans.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije