RANJENO I DIJETE

Šestero Grka poginulo u ruskom bombardiranju, Atena prosvjeduje

COSTAS BALTAS/REUTERS
Autori: Dario Topić, Hina
26.02.2022.
u 19:55

"Smrt naših državljana izaziva bol i gnjev tim neprihvatljivim ruskim napadom na civile", rekao je grčki premijer Kiriakos Micotakis.

Šest Grka ubijeno je, a još toliko ih je ranjeno u ruskom bombardiranju pokraj Mariupolja, zbog čega je Grčka pozvala ruskog veleposlanika u Ateni i uručila mu prosvjed. 

Grci su stradali u bombardiranju sela Sartana i Bugas i među ranjenima je i dijete, priopćilo je grčko ministarstvo vanjskih poslova. "Smrt naših državljana izaziva bol i gnjev tim neprihvatljivim ruskim napadom na civile", rekao je grčki premijer Kiriakos Micotakis.

Ruske snage zasule su ukrajinske gradove i sela topništvom i krstarećim projektilima treći dan zaredom. Glavni grad Kijev i drug veći gradovi i dalje su, međutim, čvrsto u ukrajinskim rukama.

Istovremeno, Ukrajinu napuštaju tisuće ljudi, a granicu smiju prijeći samo žene, djeca, stariji ljudi i stranci dok muškarci moraju ostati u domovini kako bi je branili. Ruski napadi ne posustaju, a u subotu navečer tenkovi su krenuli prema drugom najvećem gradu u državi - Harkivu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije