'JOŠ UVIJEK TRAJE'

Šef ukrajinske vojne obavještajne službe otkrio kada očekuje propast ruske ofenzive

rat u ukrajini
Reuters/PIXSELL
30.01.2024.
u 20:14

Ukrajinski vojni dužnosnici nedavno su govorili o pojačanoj ruskoj vojnoj aktivnosti na velikim dijelovima 1.000 km duge linije fronte na istoku i jugu zemlje

Šef ukrajinske vojne obavještajne službe rekao je u utorak kako očekuje da će ruska ofenziva na istočnoj liniji bojišnice propasti do ranog proljeća. Moskva je pojačala svoje napade na sjeveroistočnom dijelu linije bojišnice prošle jeseni, nastojeći okružiti utvrđene gradove poput Avdivke. Ukrajinska vojska rekla je da provodi "aktivnu obranu".

"(Ruska) ofenziva još uvijek traje. Negdje u rano proljeće bit će potpuno iscrpljena", rekao je Kirilo Budanov, šef ukrajinske vojne obavještajne službe GUR na javnoj televiziji. Budanov je rekao da su ruske snage imaju samo "nekoliko dobitaka na nekim poljima" i u blizini grada Avdivke.

"Sada je na redu neprijateljski potez. Završit će, a mislim da će naš početi", dodao je.

 

Protuofenziva Ukrajine pokrenuta u lipnju 2023. nije ostvarila veće uspjehe. Ukrajinski dužnosnici su kao uzroke naveli ekstenzivna ruska minska polja i obrambene linije te kašnjenja u isporuci zapadnog oružja. Ukrajinski vojni dužnosnici nedavno su govorili o pojačanoj ruskoj vojnoj aktivnosti na velikim dijelovima 1.000 km duge linije fronte na istoku i jugu zemlje.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije