PODRŽAO MACRONA

Šef poljske diplomacije o slanju zapadnih trupa u Ukrajinu: To nije nezamislivo

09.03.2024.
u 19:50

Ministar vanjskih poslova Poljske Radoslaw Sikorski govorio je o temi slanja zapadnih trupa u Ukrajinu te je poručio kako ta opcija nije isključena.

U razgovoru s novinarima, Sikorski je komentirao izjave francuskog predsjednika Emmanuela Macrona te je rekao kako cijeni njegovo mišljenje koje ima za cilj zastrašiti Rusiju.

"Nazočnost NATO trupa u Ukrajini nije nešto nezamislivo", rekao je šef poljske diplomacije.

Također, poručio je kako je Rusija napadom na Ukrajinu pokazala kako je civilizacijski nesposobna da usvoji zapadne vrijednosti.

"Zapad treba da sprovede kreativno definiranu i asimetričnu eskalaciju. Cijenim inicijativu Macrona jer se radi o tome kako se Putin boji Putina, a ne nas", poručio je.

Emmanuel Macron je 4. ožujka također ponovno komentirao izjave o slanju trupa te je rekao kako Francuska ne planira slati trupe u bližoj budućnosti.

"To ne znači da planiramo u bliskoj budućnosti rasporediti francuske snage u Ukrajinu. To znači da otvaramo diskusiju i razmišljamo o svemu što se može učiniti da podrži Ukrajinu, prije svega, ukrajinsku teritoriju", rekao je Macron češkom listu "Pravo".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije