TREBA POVEĆATI PROIZVODNJU

Šef BioNTecha otkrio kada očekuje kraj pandemije COVID-19: 'Moramo osigurati visoku procijepljenost'

06.05.2021.
u 16:59

Nagli porast zaraze koronavirusom u zemljama poput Indije i relativna nestašica opskrbe cjepivom znači da će se pandemija širiti do sredine 2022. godine, smatra čelnik BioNTecha, kompanije koja je proizvela prvo cjepivo odobreno u Europskoj uniji. 

- Zbog potrebe za brzim odgovorom, vlasti bi trebale razmotriti mjere poput kombiniranja cjepiva različitih proizvođača, rekao je osnivač BioNTecha Ugur Sahin na The Wall Street Journal CEO Council Summitu. 

- Moramo osigurati visoku stopu procijepljenosti diljem svijeta. U suprotnom, nitko neće biti siguran, rekao je Sahin.

Smatra kako će pandemija završiti tek kada se diljem svijeta postigne imunitet krda.  - Sredinom 2022. godine čak će i regije s velikom gustoćom stanovništva, poput Indije, doseći visoku stopu procijepljenosti i imunitet krda. U sljedećih 12 mjeseci vidjet ćemo sve veći broj zemalja koje će uspjeti postići taj cilj, naveo je i dodao kako će se to postići povećanom proizvodnjom cjepiva te s više proizvodnih mjesta. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije