Velika ofanziva iračke vojske

Sedam tisuća ljudi krenulo na pripadnike ISIL-a

ISIL
01.03.2016.
u 21:19

Brojne iračke snage sigurnosti pokrenule su veliku ofanzivu kako bi od džihadističke skupine Islamska država (ISIL) preuzele područja sjeverno od Bagdada, rekli su dužnosnici.

U operaciji sudjeluju specijalne snage, vojnici, policajci i paravojne grupe uz podršku iračke avijacije i međunarodne koalicije, objavilo je zajedničko zapovjedništvo operacija.

Visoki irački časnik rekao je kako više od 7000 pripadnika snaga sigurnosti sudjeluju u operaciji kojom se kane povratiti područja zapadno od Samare, prenosi Vijesti.ba

Ciljana područja čine strateški pravac koji povezuje teritorije koje kontrolira ISIL oko Mosula, glavnog džihadističkog uporišta u Iraku i južnijih predjela.

ISIL je u lipnju 2014. vodio ofanzivu kojom je osvojio velika područja iračkog teritorija sjeverno i zapadno od Bagdada, ali je 2015. pretrpio nekoliko poraza od iračkih snaga sigurnosti potpomognutih zrčanim udarima međunarodne koalicije.

U prosincu 2015. iračke snage su pruzele Ramadi, glavni grad pokrajine Al-Anbar.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?