Satelitske snimke pokazuju ruske "jame za mučenje", u njih bacali svoje vojnike?

ruski tenkovi
Yaghobzadeh Alfred/ABACA/ABACA
24.10.2023.
u 20:17

Na satelitskim snimkama iz kolovoza mogu se vidjeti dvije duboke jame u zemlji nedaleko od kampa. Jama nije bilo na satelitskim snimkama iz travnja, što ukazuje na to da su iskopane između travnja i kolovoza ove godine.

Na satelitskim snimkama se izgleda mogu vidjeti jame za mučenje koje je na svom vojnom terenu iskopala ruska vojska kako bi u njih "bacila" neposlušne vojnike. Conflict Intelligence Team (CIT), istraživačka skupina koja analizira ratne sukobe, i ruska publikacija Važne priče navode da se jame nalaze na ruskim vježbalištima u selima Prudboj u Volgogradskoj oblasti i Tocki u Orenburškoj regiji.

 

 

Bivši ruski vojnik identificiran kao Sergej rekao je CIT-u u lipnju da su na vojnom terenu u Prudboju iskopane "jame za mučenje" te da su ruske vlasti u njih stavile nekoliko vojnika koji su uhvaćeni pijani ili drogirani, prenosi Index.hr

 Sergej je rekao da je više puta pokušao napustiti vojsku i odbio da ide na bojišnicu u Ukrajini, ali da su mu onda prijetili. Zapovjednici su mu navodno kazali da će ga prebiti vojna policija i da će završiti u jami bez hrane i vode. 

Nekoliko njegovih kolega je završili u jami nekoliko dana, s hranu su dobivali jednom dnevno. "Oni koji su se vratili odande više se nisu bunili, bojali su se svega", rekao je Sergej, a prenosi Newsweek.

Na satelitskim snimkama iz kolovoza mogu se vidjeti dvije duboke jame u zemlji nedaleko od kampa. Jama nije bilo na satelitskim snimkama iz travnja, što ukazuje na to da su iskopane između travnja i kolovoza ove godine. Newsweek za sada nije uspio provjeriti navedene tvrdnje. 

Jame za mučenje je spomenuo još jedan bivši ruski vojnik, identificiran kao Viktor, s time da se sada radilo o jamama u Tockom. Na satelitskim snimkama se mogu vidjeti rupe na vojnom terenu koje nalikuju opisanim jamama.  

"Jednostavno su došli do moje postrojbe i ako bi vidjeli pijanog vojnika, onda bi ga odveli i pretukli. One koji su opetovano radili prijestupe su pretukli i stavili im lisice dok se ne otrijezne", rekao je Viktor. Dodao je da su one najneposlušnije nakon premlaćivanja bacali u jame koje su zatim poklopili s nekim predmetom. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije