Covid-19

Šangaj izvjestio o novim smrtnim slučajevima kako raste broj zaraženih Covidom

19.04.2022.
u 09:03

Kina je u utorak prijavila sedam novih smrtnih slučajeva od Covida u Šangaju, što je povećalo službeni broj smrtnih slučajeva nakon stotina tisuća slučajeva u metropoli tijekom višetjedne karantene, javlja AFP. 

Gradske vlasti otkrile su prve smrtne slučajeve od virusa u ponedjeljak, a smrtni slučajevi u utorak doveli su ukupan broj službenih žrtava na samo 10, usprkos razmjerima epidemije.

Peking inzistira da je njegova politika nulte stope Covida, potpunih zatvaranja, masovnog testiranja i dugih karantina, spriječila da ne bude više smrti od Covida i krizu javnog zdravstva koja je bila zahvatila veći dio ostatka svijeta.

Ali neki su doveli u sumnju zvanične brojke u zemlji čija velika starija populacija ima nisku stopu cijepljenja.

Zdravstveni zvaničnici u Šangaju primijetili su u nedjelju da je manje od dvije trećine stanovnika starijih od 60 godina primilo dvije doze cjepiva, a manje od 40 posto je dobilo dopunsku dozu. 

Neprovjerene objave na društvenim mrežama također govore o neprijavljenim smrtnim slučajevima - obično prije nego što budu izbrisane s interneta.

Hong Kong je, u međuvremenu, pripisao skoro 9.000 smrtnih slučajeva od Covida otkako se varijanta omikron naglo proširila u tom području u siječnju.

Općinsko zdravstveno povjerenstvo Šangaja u utorak je saopćilo da je sedam žrtava bilo u dobi između 60 i 101 godine i da su sve patile od kroničnih stanja kao što su bolesti srca i dijabetes.

Također je prijavila više od 20.000 novih slučajeva Covida, od kojih je velika većina asimptomatska.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije