"zatočeni" na moru

Salvini zabranio iskrcavanje migranata na tlo Italije

19.03.2019.
u 21:39

Spašene izbjeglice i migranti, njih 49, među kojima se nalaze i djeca, ostali su "zatočeni" na moru nakon što je talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini zabranio njihovo iskrcavanje s broda nevladine organizacije na talijansko tlo.

Osoblje broda talijanske organizacije "Mediterranea Saving Humans" spasilo je migrante s broda koji je tonuo u blizini libijske obale i dovelo ih u blizinu italijanskog otoka Lampeduse, javlja agencija Anadolija. 

Međutim, nije im odobreno iskrcavanje na otok, a ministar unutarnjih poslova Italije Mateo Salvini je na Twitteru poručio da su "talijanske luke bile i ostaju zatvorene".

Salvini je danas ponovio poruku, navodeći da Italija neće popustiti pred ucjenama nekih grupa koje "pomažu trgovinu ljudima".

- Što se mene tiče, migranti mogu biti izliječeni, nahranjeni, obučeni i dobiti svu udobnost, ali neće kročiti nogom na talijansko tlo - kazao je Salvini za televiziju SkyTG24.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije