washington

SAD uveo sankcije dvojici sjevernokorejskih dužnosnika zbog raketnog programa

26.12.2017.
u 20:58

Sjedinjene Američke Države u utorak su priopćile da su uvele sankcije dvojici sjevernokorejskih dužnosnika zbog njihove uloge u razvoju balističkih projektila te zemlje.

Ova dvojica dužnosnika imenovani su u priopćenju američkog ministarstva financija kao Kim Jong Sik i Ri Pyong Chol, prenosi Reuters.

U priopćenju se navodi da je Kim navodno ključna osoba u pokušajima Sjeverne Koreje da svoj raketni program prebaci iz oslanjanja na tečno na oslanjanje na čvrsta goriva, dok je Ri ključni dužnosnik umiješan u razvoj balističkog projektila ove zemlje.

- Ministarstvo financija sankcionira čelnike sjevernokorejskih programa razvoja balističkih projektila, u okviru naše kampanje maksimalnog pritiska u cilju izolacije Sjeverne Koreje i postizanja potpune denuklearizacije Korejskog poluotoka. Ove mjere slijede rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a usvojenu u petak koja uvodi nove snažne sankcije na Sjevernu Koreju kako bi dodatno smanjila njezinu mogućnost prikupljanja ilegalnih sredstava - kazao je u priopćenju ministar financija Steven Mnuchin.

Vijeće sigurnosti UN-a uvelo je prošli tjedan nove sankcije Sjevernoj Koreji zbog njenog posljednjeg testiranja balističkog projektila.

Cilj sankcija je ograničiti pristup te zemlje rafiniranim naftnim derivatima i sirovoj nafti, te zaradi radnika u inozemstvu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije