Smanjenje troškova

Ryanair se sprema otpustiti 3000 radnika zbog pandemije

01.05.2020.
u 14:08

Zrakoplovna tvrtka Ryanair najavila je da se sprema za brojne otkaze u srpnju 2020. godine, a moguće je kako će otpustiti 3000 radnika te smanjiti plaće osoblja kao odgovor na pandemijsku krizu uslijed koje je morala prizemljiti sve zrakoplove. 

Tvrtka je također priopćila kako ne očekuje prije ljeta 2022. godine da će se broj putnika ili cijene letova vratiti na stanje kakvo je bilo prije koronavirusa.

Među onima koje u srpnju očekuju otkazi su piloti, kabinsko osoblje, ali i timovi u sjedištima Ryanaira, dok će onima koji ostanu na radnim mjestima plaće biti smanjene za 20 posto, piše The Sun.

Kao dio programa velikog smanjenja troškova, tvrtka Ryanair bi mogla zatvoriti brojne baze diljem Europe dok se ne oporavi zračni promet. Tvrtka očekuje da će tijekom prvog tromjesečja i preko ljeta prijaviti neto gubitak veći od stotinu milijuna eura.

S druge strane putnike očekuju veće cijene letova, ali još nije poznato kolike će biti. Iz ove tvrtke govore da će putnici možda biti prisiljeni nositi zaštitne maske, dok će broj sjedišta u zrakoplovima biti umanjen. Putnicima bi se mogla provjeravati i tjelesna temperatura u zračnim lukama.

Ryanair očekuje da će do ožujka 2021. godine prevesti manje od stotinu milijuna putnika, a ne 154 milijuna , što je bio prvobitni cilj ove tvrtke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije