Andrej Igorevič Meljničenko

Ruski milijarder koji je u braku s bivšom manekenkom iz Srbije u potpunom je šoku! Ovako su ga kaznili zbog ruske invazije

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/2
12.03.2022.
u 13:01

Prošli tjedan talijanska je policija zaplijenila vile i jahte vrijedne 143 milijuna eura od pet visokoprofiliranih Rusa, koji su na popisu sankcija.

Talijanska policija zaplijenila je superjahtu ruskom milijarderu Andreju Igoreviču Meljničenku, priopćio je premijerov ured u subotu, nekoliko dana nakon što je Meljničenko uvršten na popis sankcija EU-a nametnutih zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Superjahta duga 143 metra, vrijedna 530 milijuna eura, zaplijenjena je u Trstu, priopćila je vlada. Dizajnirao ju je Phillipe Starck i izgradio Nobiskrug u Njemačkoj, a riječ je o najvećoj jedrilici na svijetu, rekla je vlada. Meljničenko je vlasnik velikog proizvođača gnojiva EuroChem Group i tvrtke za ugljen SUEK. Prošli tjedan talijanska je policija zaplijenila vile i jahte vrijedne 143 milijuna eura od pet visokoprofiliranih Rusa, koji su na popisu sankcija. Policijske zapljene dio su koordinirane akcije zapadnih država da kazne bogate Ruse povezane s predsjednikom Vladimirom Putinom.

Jahta "A"  koja ima zakrivljene jarbole, među najvećim je jahtama u svijetu i često je u ljetnim mjesecima bila usidrena u blizini Dubrovnika i plovila je našom obalom koju Meljničenko i njegova supruga Aleksandra obožavaju. Ruski milijarder i srpska manekenka u već su 18 godina u braku i imaju sina Adrijana i kći Taru, a Aleksandra je udajom za Andreja postala i najbogatija Srpkinja. Jahta koja im je sada oduzeta je duga 143 metra i ima impresivno uređenu unutrašnjost, a za goste na Meljničenkovoj jahti brine se čak 54 člana posade, a može ugostiti 20 osoba. Andrej i Aleksandra posjeduju i brojne nekretnine diljem svijeta, a najviše vremena provode u Londonu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?