UNIŠTILI I VELIKU KOLIČINU ORUŽJA

Rusija preuzela odgovornost za napad na vojnu bazu: 'Ubili smo 180 stranih plaćenika'

@BACKANDALIVE
13.03.2022.
u 18:09

Ministarstvo obrane priopćilo je kako će nastaviti s napadima na "strane plaćenike".

Rusko ministarstvo obrane preuzelo je odgovornost za raketni napad na Međunarodni centar za očuvanje mira i sigurnost, vojnu bazu u blizini Lavova u nedjelju. Rečeno je da se objekt u Javorivu koristi za skladištenje vojne opreme dostavljene od stranih zemalja, navodi Reuters.

Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane je rekao da je ubijeno do 180 "stranih plaćenika" te je uništena "velika količina" oružja.

Ministarstvo obrane priopćilo je kako će nastaviti s napadima na "strane plaćenike". Inače, u napadu je ubijeno najmanje 35 ljudi, a 134 je ozlijeđeno. 

Baza se prostire na površini od oko 390 četvornih kilometara i može primiti do 1790 ljudi, iako se ne zna koliko je ljudi bilo tamo u vrijeme napada.

Baza se obično koristi za obuku i vježbe ukrajinske vojske i njenih NATO partnera, uglavnom kao dio Partnerstva za mir, programa namijenjenog poboljšanju suradnje između članica i nečlanica NATO-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije