NEMIRNO NA KRIMU

Rusija poslala 6000 vojnika u Ukrajinu!

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
01.03.2014.
u 10:19

Aksionov je za lokalnog premijera izabran od strane lokalnih vlasti, a taj potez nije odobrila nova vlast u Kijevu

Sergej Aksionov, novoizabrani premijer južnoukrajinske regije Krim pozvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina da pomogne u uspostavljanju mira na poluotoku, a Rusija takve pozive neće ignorirati, javlja RT.

Ukrajinski ministar obrane izjavio je kako je Rusija poslala dodatnih 6000 vojnika u Ukrajinu, javlja Reuters.

 - Uzimajući u obzir moju odgovornost za sigurnost građana, molim predsjednika Putina da pomogne očuvati mir na teritoriju Krima, rekao je Aksionov u službenom obraćanju.

Aksionov je za lokalnog premijera izabran od strane lokalnih vlasti, a taj potez nije odobrila nova vlast u Kijevu. Aksionov nije specificirao što bi točno ruska pomoć trebala uključivati.

Premijer je u obraćanju izjavio kako su sve sigurnosne snage Krima (koji ima status autonomne republike unutar Ukrajine) odgovorne njemu.

Podsjetimo, u svom obraćanju predsjednik SAD-a Barack Obama je kazao da će "destabilizirajuće biti svako kršenje ukrajinske suverenosti" te da će to predstavljati "miješanje u pitanja o kojima mora odlučiti ukrajinski narod".

- Duboko smo zabrinuti izvještajima o vojnim manevrima koje je poduzela Rusija u Ukrajini - kazao je Obama te dodao kako Rusija ima povijesne odnose sa Ukrajinom misleći na bazu Crnomorske flote u Sevastopolju. - Moguća intervencija u Ukrajini neće proći nekažnjeno - rekao je Obama.

Rekao je da se SAD zalažu za suverenitet i teritorijalni integritet demokratske Ukrajine. U svojim razgovorima je Putinu ponudio suradnju. - Prije nekoliko dana sam također razgovarao sa predsjednikom Putinom i jasno mu kazao da oni mogu biti dio međunarodnih napora za uspostavu stabilnosti i uspjeh ujedinjene Ukrajine - kazao je Obama i dodao da su SAD tijekom krize uporno ponavljale da ukrajinski narod mora imati mogućnosti izabrati svoju vladu.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Izdajnik
Izdajnik
19:37 01.03.2014.

Toliko o demokraciji..toliko o našem razvijenom društvu..tako ne u jugi neko bio ugrozen kad se raspala tako se preglasavaju Hrvati ali. Nema niko da brani..ameri šute ipak je to Ruska šapa tako je crta povučena u Bosni jasna i čista jer ipak veliki odlučuju a mali šute..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije