Posljednja 24 sata

Rusija ponovo izvijestila o najvećem dnevnom rastu broja umrlih

29.05.2020.
u 12:43

Rusija je u petak ponovno izvijestila  o najvećem dnevnom rastu broja umrlih u pandemiji koronavirusa kada su zdravstveni dužnosnici registrirali 232 smrtna slučaja u proteklih 24 sata, čime je ukupan broj preminulih u toj zemlji porastao na 4374.

Ruska komparativno niska stopa smrtnosti još izaziva pitanja među ekspertima kako u Rusiji tako i na Zapadu, dok neki sugeriraju da  ruska vlada prijavljuje manji broj umrlih od koronavirusa iz političkih razloga, prenosi AP.

Ruski dužniosnici odlučno negiraju te navode i pripisuju nizak broj umrlih učinkovitost mjera uvedenih na suzbijanju širenja epidemije.

Broj zaraženih koronavirusom u Rusiji danas je  nadmašio 387.000 nakon što su zdravstveni dužnosnici izvijestili o više od 8500 novih slučajeva.

U ovom je mjesecu predsjednik Vladimir Putin objavio ukidanje nekih restriktivnih mjera, rekavši kako je Rusija u stanju da „uspori pandemiju“ i da je vrijeme za postepeno ponovno otvaranje.

Većina ruskih regija pod restriktivnim je mjerama od 30. ožujka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije