CJEPIVO

Rusija i Svjetska zdravstvena organizacija pregovarali o hitnom odobrenju za Sputnjik V

06.03.2021.
u 20:46

Ministar zdravlja Rusije Mikhail Murashko razgovarao je danas s generalnim direktorom Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedrosom Adhanom Ghebreyesusom o ruskom zahtjevu za hitno odobrenje za uporabu cjepiva Sputnjik V, priopćilo je rusko Ministarstvo zdravlja nakon video poziva.

"Tijekom razgovora, oni su se dotakli načina za borbu protiv širenja novog korona virusa, uključujući cijepljenje stanovništva, za poboljšanje javnog zdravlja i povećanje dostupnosti medicinske zaštite. Bilo je riječi i o pregledu zahtjeva za odobrenje hitne uporabe za rusko cjepivo Sputnjik V“, navodi se u priopćenju, prenosi TASS.

Ruski ministar zdravlja obavijestio je šefa Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) o akciji cijepljenja u Rusiji.

"Do danas su milijuni građana primili cjepivo Sputnjik V. Cjepivo razvija trajna antitijela i ćelijski imuni odgovor na patogen COVID-19, ali nema negativnih neželjenih efekata. Zapravo, cjepivo je postalo svjetski bestseler", rekao je Murashko.

Pored toga, Murashko i Ghebreyesus razgovarali su o projektima, koje je izradilo rusko Ministarstvo zdravstva, a koji imaju za cilj poboljšanje javnog zdravlja i povećanje dostupnosti zdravstvene zaštite u zemlji.

„Generalni direktor SZO pohvalio je napore Rusije da u fazama uvede digitalnu tehnologiju u zdravstveni sustav, što pojednostavljuje komunikaciju pacijenta sa medicinskim osobljem i trenutno poboljšava efikasnost naknadne njege“, priopćilo je rusko Ministarstvo zdravlja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije