RAT U UKRAJINI

Rusi odbili ukrajinsko napredovanje u regijama Donjecku, Hersonu i Mikolajivu

donjeck granate
16.10.2022.
u 16:17

Rusija je objavila i da nastavlja sa zračnim napadima na vojne i energetske ciljeve u Ukrajini, koristeći pritom dalekometno precizno navođeno oružje.

Rusko ministarstvo obrane u nedjelju je objavilo da su ruske vojne snage odbile napredovanje ukrajinskih trupa u regijama Donjecku, Hersonu i Mikolajivu te su neprijatelju, kako piše u priopćenju, nanijele znatne gubitke, a u  Belgorodu su odjekivale ekaplozije.

Izvješća s bojišnice nije bilo moguće odmah provjeriti.

Rusija je objavila i da nastavlja sa zračnim napadima na vojne i energetske ciljeve u Ukrajini, koristeći pritom dalekometno precizno navođeno oružje.

Novi bombaški napadi izvedeni su u nedjelju na rusku regiju Belgorod, koja graniči s Ukrajinom, pri čemu su ranjene najmanje četiri osobe, rekao je njezin guverner Vjačeslav Gladkov, dodavši da je u zadnja dva dana bilo više takvih napada.

Na Telegramu je Gladkov napisao da su u bombardiranju Belgoroda, glavnoga grada istoimene regije ozlijeđena tri člana iste obitelji. Dvije ranjene osobe, koje su pogodili geleri, prevezene su u bolnicu.

Ruski istražni odbor u priopćenju je napisao da se u nedjelju u ovome gradu od 330.000 stanovnika čulo "gotovo 16 eksplozija". Na početku napada na Ukrajinu ovaj je grad rijetko bio meta ruskih granatiranja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije