složenosti istrage

Rok za odluku o optužnici za Agrokor produžen za 30 dana

Agrokor
17.08.2020.
u 21:52

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu produžilo je u ponedjeljak, 17. kolovoza, za još 30 dana rok za podizanje optužnice u slučaju Agrokor, zbog složenosti istrage.

Tužiteljstvo je odlučilo iskoristiti zakonsku mogućnost i rok produžiti za još 30 dana zbog složenosti i opsežnosti kaznenog predmeta. Naime, za dovršenje odluke o podizanju optužnice je potrebno dodatno vrijeme za analizu obimne prikupljene dokumentacije, doznaje Hina iz izvora bliskih istrazi.

Idući rok za podizanje optužnice je 17. rujna.

Istraga u slučaju Agrokor također je bila produžena zbog složenosti istrage, a dovršena je prije mjesec dana, 17. srpnja.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića te 12 Agrokorovih menadžera i revizora pokrenulo još u studenome 2017. zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna.

Uz Todorića i sinove istragom u slučaju Agrokor su obuhvaćeni i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. 

Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Istražni zatvor bio je određen jedino za Ivicu Todorića koji je nakon izručenja Hrvatskoj iz Londona sproveden u zatvor u Remetincu, da bi 20. studenoga prošle godine na slobodu izašao uz jamčevinu od 7,5 milijuna kuna i mjere opreza među kojima je i zabrana napuštanja Zagreba.

U međuvremenu Todoriću je počelo i suđenje zbog optužbi da je Agrokor oštetio za 1,25 milijuna eura zajedno s Antom Huljevom, Piruškom Canjugom i Nicole De Rossi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije