ŠOKANTAN PRIZOR

Ribar mrežom izvukao tijelo trogodišnje djevojčice iz Sirije

brodolom
15.04.2016.
u 20:23

Turski ribar šokirao se kada je izvlačeći mrežu iz mora umjesto riba ugledao tijelo djevojčice. Vjeruje se da je riječ o trogodišnjoj Sirijki koja se utopila negdje na putu prema grčkom otoku Lesbosu.

Daily Mail piše da je ribar plovio uz grad Izmir kada otkrio tijelo djevojčice. Izmir je grad odakle su tisuće Sirijaca krenule na put prema Grčkoj i ostatku Europe, bježeći od rata. Ribar je dječije tijelo umotao i pričekao dolazak policije. Uz tijelo bila je i odjeća.

Plaćali krijumčarima prijevoz do Europe

Cijela scena podsjeća na lanjski pronalazak Aylana Kurdija, trogodišnjeg Sirijca, koji se sa nešto starijim bratom i majkom utopio. Otac je preživio. Aylan je postao simbol migrantske krize.

EU je nedavno s Turskom dogovorila da će ta zemlja zaustaviti ili barem usporiti val migranata koji neometano prelaze granice na svom putu prema zapadnoj Europi.

Mnogi migranti su plaćali krijumčarima da ih prevezu u Europu. Putovali su u pretrpanim i opasnim brodovima a nerjetko bi putovanja završila kobno za najslabije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije