zanimljiv slučaj

Razglednica iz Brazila punih 19 godina putovala je do Zagreba

Foto: 24sata.hr
1/3
19.08.2020.
u 07:23

Prema brojevima na pečatima, može se pretpostaviti kako je razglednica doista godinama bila u Brazilu

Pošalješ razglednicu iz Rija 2001. godine, a stiže primaocu 2020., smije se Zagrepčanin, čiji mu se prijatelj “pohvalio” kako je nakon 19 godina dobio razglednicu iz Brazila.

- Pitao me zašto mu nisam rekao da ponovno putujem u Južnu Ameriku. Nažalost, nisam putovao ja. Putovala je razglednica, i to puno puta oko svijeta, čini se - rekao je pošiljatelj.

Foto: 24sata.hr

Hrvatska pošta dostavlja pošiljke na području Hrvatske i nema informacija o tome gdje se razglednica nalazila i zašto je do nas putovala toliko godina, piše 24sata.hr. 

- Nakon što je prispjela u Hrvatsku, dostavili smo je za nekoliko dana, sukladno zakonskim rokovima - objašnjavaju iz Hrvatske pošte.

Prema brojevima na pečatima, može se pretpostaviti kako je razglednica doista godinama bila u Brazilu. Ipak je to velika država.

Foto: 24sata.hr

Ima problema s poštanskim pošiljkama i u maloj Hrvatskoj. Jedna iz Šćitarjeva nije stigla do Njemačke, nego je ostala u obližnjoj Velikoj Gorici.

- Pitala sam u Pošti mogu li u paketu poslati likere. Prema njihovim uputama, zamotala sam boce u foliju s mjehurićima. Paket dugo nije stigao na odredište, a ja sam još dulje pokušavala saznati gdje je ‘zapeo’. Konačno sam vidjela zapisnik o povratu pošiljke i saznala kako je vraćena iz sigurnosnih razloga. Od osam boca, jedna je bila razbijena, a druga je nestala - ispričala je čitateljica 24sata iz Šćitarjeva.

U Hrvatskoj pošti objašnjavaju kako tekućine trebaju imati adekvatno i čvrsto unutarnje pakiranje koje smanjuje mogućnost oštećenja.

- Tekućine trebaju biti zatvorene u nepropusnim spremnicima smještenima u bloku stiropora unutar kutije. Na našim internetskim stranicama dostupne su upute za pakiranje paketa - kažu u Hrvatskoj pošti.

Dodaju kako korisnik može podnijeti prigovor pisanim putem u poštanskom uredu, poštom ili putem online obrasca. Utvrdi li se odgovornost Hrvatske pošte, korisnik ima pravo na naknadu štete koje je propisano Zakonom o poštanskim uslugama i općim uvjetima davatelja usluge.

Prigovoriti se može u slučaju više naplaćene poštarine, gubitka pošiljke, prekoračenja roka za prijenos ili uručenje pošiljke, neobavljene ili necjelovite usluge te kad je pošiljka oštećena ili je njezin sadržaj umanjen.

Nisu predviđeni garantirani rokovi prijenosa i uručenja poštanskih pošiljaka u međunarodnom poštanskom prometu. Razglednice, dopisnice i čestitke nemaju broj za praćenje pa nije moguće utvrditi kretanja od prijamnog ureda do odredišta, kažu u nadležnoj regulatornoj agenciji HAKOM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?