MOGUĆI ODLAZAK

Putin strahuje od državnog udara, kruže tvrdnje kako će se povući s vlasti

putin
SPUTNIK/REUTERS
15.01.2023.
u 12:45

Njegova popularnost je na najnižoj razini zbog vojnih neuspjeha u ratu u Ukrajini

Izvor koji je bio blizak ruskom predsjedniku tvrdi kako će Vladimir Putin još ove godine nominirati svog nasljednika , umjesto da rizikuje svoj "nasilni" pad. 

Njegova popularnost je na najnižoj razini zbog vojnih neuspjeha u ratu u Ukrajini.

Prema riječima njegovog bivšeg saveznika, Putin će htjeti prenijeti vlast na svog izabranog nasljednika i povući se u svoju palaču blizu Crnog mora, čime bi izbjegao državni udar protiv njega, sličan onome kakav se dogodilo Gadafiju i drugim diktatorima, prenosi britanski Daily Mail.

Izbori 2024.

Nadalje, izvor tvrdi kako će Putin nastojati odustati od vlasti, pregovarati o okončanju rata u Ukrajini i također neće biti dio izbora koji su planirani za 2024. godinu.

Izvor dodaje kako će Putin vjerojatno za nasljednika imenovati nekog od svojih lojalista poput gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanina, premijera Mihaila Mišustina ili njegova zamjenika šefa ureda Dimitrija Kuzaka.

Putina također "nervira" uspon Jevgenija Prigožina, šefa plaćeničke grupe Wagner. Od početka rata, Prigožin se bori za više moći i resursa, što pokazuje njegovu želju da gurne Putina u stranu.

Lažirani rezultati

Izvor je kazao kako cijeli Putinov aparat gleda u Prigožina, te kako se Putin boji se da će krenuti za njima. Dodao je kako Putin možda neće biti ponovno izabran ako se bude ponovno kandidirao. Pokušao bi lažirati rezultate, ali to je preveliki rizik za cijeli sustav.

Ranije ovog mjeseca britanski vojni stručnjaci procijenili su kako bi Putin mogao doživjeti revoluciju u naredna dva mjeseca, ako ne uspije promijeniti situaciju u Ukrajini na bolje.

Putin je prilično zabrinut zbog utjecaja brojeva žrtava na gradove poput Moskve i Sankt Peterburga i zato je sada fokus na regrutacijama iz nekih perifernih područja poput Sibira. Postoje izvješća i o prosvjedima koji događaju u tim perifernim područjima. Ne dobivaju puno pozornosti jer mediji u Rusiji to ne pokrivaju.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije