Sporazum

Putin: Rusija će ublažiti vizni režim s Indijom za poslovne ljude

vladimir putin
24.12.2015.
u 18:49

Rusija i Indija u četvrtak će potpisati sporazum o olakšavanju putovanja za poslovne ljude u naporu da osnaže trgovinu između dvije zemlje, priopćio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

- Danas će biti potpisan međuvladin protokol o ublažavanju viznog režima za poslovne ljude u Rusiji i Indiji, izjavio je Putin na samitu s indijskim premijerom Narendrom Modijem u Moskvi, prenosi državna novinska agencija TASS.

Putin je ranije pozdravio "privilegirano strateško partnerstvo" dvije zemlje, uključujući i njihovu tijesnu ekonomsku i diplomatsku suradnju, priopćio je Kremlj.

Modi, koji se nalazi u Moskvi na dvodnevnom bilateralnom samitu, izrazio je sućut Putinu zbog nedavog obaranja dva ruska zrakoplova u akcijama povezanim s ruskom ulogom u sukobu u Siriji.

Turska je oborila ruski borbeni zrakoplov u blizini sirijske granice u prošlom mjesecu, a nekoliko tjedana ranije ruski putnički zrakoplov koji je prevozio više od 200 ljudi eksplodirao je dok je nadlijetao Egipat, navodno aktiviranjem bombe pripisanom terorističkoj grupi Islamska država.

Modi je nazvao te incidente ogromnom tragedijom i izjavio je da narod Indije tuguje zbog njih skupa s Rusijom.

Putinov glasnogovornik rekao je u četvrtak kako se očekuje da dvojica čelnika potpišu brojne sporazume, među kojima i reguliranje carinskih pravila i olakšanje putovanja za građane dvije zemlje, kao i angažman ruskih državnih tvrtki Rosatom i Ruske željeznice u Indiji.

Modi je doputovao u Moskvu u srijedu navečer i imao je privatnu večeru s Putinom, priopćio je Kremlj, a prenosi DPA.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?