ruski predsjednik

Putin prošle godine službeno zaradio 118.220 eura

 Vladimir Putin
15.04.2016.
u 19:57

Ruski predsjednik Vladimir Putin je zaradio 8,9 milijuna rublji (118.200 eura) u 2015., prema danas objavljenoj prijavi prihoda, gotovo dva tjedna nakon otkrića koja optužuju da su njemu bliske osobe iz Rusije izvukle 2 milijarde dolara, pišu agencije.

Prema godišnjoj prijavi prihoda, ruski predsjednik je zaradio 8,9 milijuna rublji prošle godine, ili 1,3 milijuna rublji više nego 2014. On i dalje posjeduje stan od 77 četvornih metara, garažu, tri automobila iz sovjetskog doba i jednu autoprikolicu.

Prijava prihoda Vladimira Putina je objavljena dva tjedna nakon početka skandala Panama dokumenti.

Prema Međunarodnom konzorciju istraživačkih novinara (ICIJ) osobe bliske Putinu i posebice violončelist Sergej Roldugin sakrili su u inozemstvu 2 milijarde dolara  (1,75 milijarde eura) u bankama i tajnim tvrtkama. Sergej Roldugin osim toga posjeduje off shore tvrtke ruskih državnih poduzeća, prema tom konzorciju. Putin je zanijekao korupciju i rekao da je Roldugin potrošio sav novac koji je zaradio za kupovinu jedinstvenih glazbala, posebice dvije violine i dva violončela.

On je u četvrtak priznao da su informacije "Panama dokumenata" istinite, ali je zajamčio da ne okrivaju ništa ilegalno i optužio je Sjedinjene Države da stoje iza tih "provokacija".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije