POVLAČENJE UKRAJINSKIH VOJNIKA

Putin na korak do velikog cilja, Ukrajina ostaje bez ključnog grada: 'Prioritet nam je spasiti živote'

Ukrajina
RFE/RL/SERHII NUZHNENKO/REUTERS
16.02.2024.
u 18:14

"U teškoj situaciji na bojišnici, kad samo ruševine i gomila srušene cigle ostane od utvrde, naš prioritet je spasiti živote vojnika", rekao je Oleksandr Tarnavskij, zapovjednik ukrajinskog jugoistočnog sektora.

Ukrajinska vojska rekla je da je povukla vojnike iz jugoistočnog dijela grada Avdiivke zbog eskalacije borbi, dodavši da ta odluka ne znači stratešku prednost za Rusiju.

Oleksandr Tarnavskij, zapovjednik ukrajinskog jugoistočnog sektora, rekao je na Telegramu da su se ukrajinske jedinice povukle uz minimalne gubitke. "U teškoj situaciji na bojišnici, kad samo ruševine i gomila srušene cigle ostane od utvrde, naš prioritet je spasiti živote vojnika", rekao je.

Tarnavskij je još jednom opisao sektor Avdiivku kao "najužareniju" na cijeloj liniji bojišnice od oko 1000 kilometara. "Neprijatelj vrši masovne bombaške napade danonoćno i ne prestaje napadati uzastopno iz nekoliko smjerova", rekao je. Reuters međutim nije uspio odmah potvrditi izvještaje s bojišnice.

Na zauzimanje ovog istočnog grada gleda se kao na ključni cilj Moskve u osiguravanju pune kontrole nad dvjema provincijama koje čine industrijsku regiju Donbasa, a moglo bi ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, koji je nedavno naglasio njezinu važnost, biti od važnosti na izborima sljedeći mjesec.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije