DALEKO OD OČIJU JAVNOSTI

Putin ima dvije, možda tri, kćeri. O njima se zna malo do nimalo

27.02.2022.
u 14:33

Gotovo da i nema fotografija Putinovih kćeri na internetu, tek nekoliko Katerininih kad se bavila plesom. 

Svjetska javnost sa strahom i tjeskobom prati invaziju ruskog predsjednika Vladimira Putina na Ukrajinu. Ovog trena on je jedna od osoba o kojima se najviše priča, a 69-godišnji Putin dugo skriva svoj privatni život od medija i javnosti. Javno je dijelio samo detalje koji grade sliku mačo muškarca kakav želi biti. Tako je fotografiran kako jaše konje, diže utege i pozira bez košulje.

Svoju djecu toliko štiti od javnosti da javnost ni ne zna koliko je ima. Poznato je da s bivšom ženom ima dvije kćeri, no mediji godinama špekuliraju da mu je djevojka 2015. godine rodila treću kćer.

Evo što se zna o Putinovoj djeci:

Ruski predsjednik ima dvije kćeri iz prvog braka s bivšom stjuardesom Ljudmilom Škrebnevom, s kojom je bio oženjen tri desetljeća do razvoda 2013. godine. Njihove kćeri zovu se Maria i Katerina. Maria je rođena u Sankt Peterburgu, odnosno tadašnjem Lenjingradu 1985. godine, a Katerina je rođena godinu kasnije u Njemačkoj, gdje se obitelj preselila zbog Putinova posla u KGB-u. Imena su dobile po bakama.

Obitelj se preselila u Moskvu 1996., a djevojke su pohađale školu na njemačkom jeziku. Nakon što je Putin postao predsjednik, ispisane su iz škole te su nastavile sa školovanjem kod kuće.

"Nisu svi očevi tako brižni s djecom poput njega. Razmazio ih je, ja sam bila ta koja ih je morala disciplinirati", govorila je Ljudmila.

Maria je studirala biologiju i medicinu, dok je Katerina studirala azijske studije. Obje su fakultete pohađale pod lažnim imenima.

Maria danas ima 36 godina i živi u Moskvi sa suprugom Dancem Jorritom Faassenom, a navodno imaju jedno dijete. Putin je 2017. godine redatelju Oliveru Stoneu otkrio da je djed i dodao: "Nažalost, rijetko se igram s unucima."

Katerina navodno živi luksuznim životom te gomila bogatstvo. Bavila se akrobatskim plesom, a danas radi na Moskovskom sveučilištu i vodi start-up vrijedan 1.7 milijardi dolara, piše Business Insider. Udala se za ruskog milijardera Kirilla Šamalova 2013. godine, no razveli su se pet godina kasnije. Tijekom razvoda otkriveno je da se njihovo bogatstvo procjenjuje na dvije milijarde dolara, piše Index magazin.

Gotovo da i nema fotografija Putinovih kćeri na internetu, tek nekoliko Katerininih kad se bavila plesom.

Mediji su špekulirali da je Putin dobio treću kćer s bivšom gimnastičarkom Alinom Kabaevom, no ni njihova navodna veza ni postojanje djeteta nikad nisu službeno potvrđeni.

Svoje starije kćeri ruski je predsjednik držao podalje od medija i politike, kako bi živjele normalnim životima. Katerina se ipak pojavila nekoliko puta u javnosti, no niti jednom se nije dalo naslutiti da je Putinova kćer.

Putin je jednu kćer spomenuo 2020. kad se tek pojavilo rusko cjepivo za covid-19. Tad je rekao da je cijepljena jedna od njih, no nije želio otkriti koja.

"Sudjelovala je u ovom eksperimentu. Osjeća se dobro i ima visoku razinu antitijela", rekao je dodavši da je imala povišenu temperaturu nakon cijepljenja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?