Skoplje

Prvi slučaj groznice Zapadnog Nila u Sjevernoj Makedoniji

komarci
16.08.2019.
u 21:12

Pacijent zaražen virusom groznice Zapadnog Nila, koji je hospitaliziran na Klinici za infektivne bolesti u Skoplju u ozbiljnom je stanju s manifestacijama na credišnjem živčanom sustavu, izjavila je direktorica Klinike Milena Stevanović.

To je prvi slučaj groznice Zapadnog Nila u Sjevernoj Makedoniji, a laboratorijski je potvrđen u Centru za javno zdravlje "Skoplje", prenosi Tanjug pozivajući se na portal A1on.

Stevanović je precizirala da je 66-godišnji muškarac iz Skoplja prvo bio hospitaliziran u Gradskoj općoj bolnici "8. septembar" gdje mu je postavljena dijagnoza bolesti koju prenose komarci.

Ona je dodala da je on zbog pogoršanja zdravstvenog stanja prije sedam dana prebačen na Infektivnu kliniku na odjeljenje intenzivne njege gdje je smješten sa dijagnostikovanom upalom mozga i diše uz pomoć aparata.

Pacijent nije bio izvan zemlje i najvjerojatnije se zarazio prošlog mjeseca kada je boravio na planini pored jezera, a prve simptome je osjetio krajem srpnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije