Ivica Dačić

Proširenje EU-a je ljekovito za opstanak EU-a

14.09.2017.
u 12:11

Srbijanski šef diplomacije i prvi potpredsjednik vlade Ivica Dačić nazvao je proces proširenja "ljekovitim" za Europsku uniju i ocijenio da će se proširenje ili nastaviti ili će doći do procesa laganog umiranja EU-a.

Dačić je za Radio-televiziju Srbije, u povodu izjave predsjednika Europske komisije Jean-Claudea Junckera da do kraja mandata sadašnje EK 2019. godine neće biti ispunjeni uvjeti za prijem zemalja zapadnog Balkana u članstvo EU-a, ukazao kako "to nije ništa različito" u odnosu na Junckerove ranije izjave.

 "Proširenje EU-a je proces ljekovit za opstanak EU-a", ocijenio je Dačić za RTS.

Dačić je za listopad najavio dolazak šefice eurodiplomacije Federice Mogherini u Beograd i početak "ozbiljnijeg dijaloga o poglavlju 31" o vanjskoj, sigurnosnoj i obrambenoj politici, jer je obveza Srbije da prije ulaska u EU uskladi vanjsku i obrambenu politiku s Unijom.

 Srbijanski šef diplomacije nada se da će prije ulaska Srbije u EU biti okončan sukob Rusije i SAD-a, ocijenivši da "kad se slonovi svađaju, obično trava nastrada".

"Ako se do našeg ulaska u EU, za koje ne znamo kad će biti, ne završi sukob sa Rusijom, onda smo svi mi u velikom problemu, pa i sama EU. Zato sam i rekao da mi trebamo gledati svoje interese jer sve je promjenjivo", poručio je Dačić. 

Srbijanski šef diplomacije za RTS je ocijenio i da se "ne čuje reagiranje međunarodne zajednice i Bruxellesa na nacionalističke ispade u Hrvatskoj".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?