SAZVANA KONFERENCIJA

Pronađen smještaj za djevojčicu (6) s autizmom: 'To je privremeno, radimo na tome da se vrati u obitelj'

Sanjin Strukic/PIXSELL
25.09.2023.
u 19:22

Ravnateljica Zavoda za socijalni rad Tatjana Štritof poručila je kako je smještaj za djevojčicu pronađen

Zbog slučaja djevojčice od 6 i pol godina koja nije imala organiziran privremeni smještaj, a oko čega se oglasila psihologinja Valerija Kanđera, resorno ministarstvo sazvalo je konferenciju za medije. Podsjetimo, Kanđera je ranije objavila na Facebooku kako je 31 ustanova u Hrvatskoj odbilo smještaj djevojčici koja ima autizam.

Državna tajnica Margareta Mađerić poručila je da je djevojčica dobro i da je smještena unutar Centra za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj u Zagrebu, dodajući kako se svake godine povećava broj smještaja. Ravnateljica Zavoda za socijalni rad Tatjana Štritof poručila je kako je smještaj za djevojčicu pronađen. 

- Riječ je o djevojčici s autizmom. Za svako dijete postoji specijalizirana ustanova. Kada tražimo smještaj, onda ga tražimo u onoj kategoriji kojoj djetetu treba. Zadnjih pet dana nije zatražen smještaj, dijete je bilo smješteno u široj obitelji. On je zatražen danas, to je privremeno i radit će se da se dijete vrati u obitelj - poručila je.

 

- Jako mi je žao što je došlo do toga da se preko društvenih mreža objavljuju ovakve stvari. One se rješavaju u našoj ustanovi. Socijalni radnici jako dobro znaju na koji način je potrebno osigurati djetetu smještaj - dodala je. 

Dijete je bilo u obitelj zbrinuto, nije bez odgovarajuće roditeljske skrbi, poručila je ravnateljica, dodajući kako je u ustanovi smješteno ''zbog privremene nemogućnosti obitelji''.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?