Angela Merkel

Pronači počinitelje seksualnih napada bez obzira na podrijetlo

angela
05.01.2016.
u 21:42

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da je šokirana nizom seksualnih napada u Kolnu tijekom proslave Nove godine naglasivši da počinitelji moraju biti pronađeni bez obzira na njihovo podrijetlo, prenosi Anadolu Agency (AA).

Merkel je pozvala gradonačelnicu Kolna Henriette Reker da izrazi zabrinutost zbog napada koji su se desili u blizini glavne željezničke stanice u tom gradu.

U priopćenju ureda njemačke kancelarke se navodi da treba uraditi sve da se počinitelji pronađu što prije i da se kazne "bez obzira na njihovo podrijetlo".

Napadi u Kolnu su pokrenuli široku raspravu o ponašanju izbjeglica i migranata u Njemačkoj nakon što su očevici i policija napadače opisali kao ljude "arapskog ili sjevernoafričkog porijekla" koji se okupljaju u blizini željezničke stanice.

"Trenutno nemamo osumnjičene, tako da ne znamo ko su počinitelji", rekao je šef policije u Kolnu Wolfgang Albers.

Dodao je kako je policija dobila informaciju da su u pitanju "mladi ljudi stari između 18 i 35 godina iz arapskog ili sjevernoafričkog regije".

Gradonačelnica Kolna je ipak, izjavila kako ne treba donositi preuranjene zaključke o mogućim napadačima.

Njemačka policija je priopćila danas da su desetine žena prijavile seksualne napade i pljačke u noći između četvrtka i petka, a podnijeto je najmanje 90 kaznenih prijava, uključujući jednu za silovanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije