Koryo Liquor

Proizveden alkohol koji ne izaziva mamurluk?

pice
19.01.2016.
u 13:08

Znanstvenici su objavili da su nakon godina rada na drugačijim formulama konačno izbacili "neugodno gorak okus" i dobili su još neočekivan dodatak - piće je "oslobođeno" i mamurluka

Znanstvenici Sjeverne Koreje tvrde da su izumili prvi alkohol koji ne izaziva mamurluk, dodajući i to da su oni koji su ga probali zavoljeli jer ih čini "uglađenim".

Piće je napravljeno od ekstrakta biljke ginseng, koju su dužnosnici iz Pyongyanga prethodno označili kao "eliksir života", no za tu biljku je postojala i lažna tvrdnja, odnosno da je lijek za SARS ili AIDS.

Nazvano je Koryo Liquor, a napravljeno je u tvornici Taedonggang Foodstuff na kojem su znanstvenici radili godinama kako bi zamijenili alkohol u šećeru sa spaljenom rižom, prenosi N1. 

Sada su objavili da je proces uspješan te su dodali da su nakon godina rada na drugačijim formulama konačno izbacili "neugodno gorak okus" i dobili su još jedan neočekivan dodatak - piće je "oslobođeno" i mamurluka.

"Koryo Liquor, koji je napravljen od šest godina stare biljke Kaesong Koryo Insam (ginseng) - poznate po svojoj posebnosti u medicini i spaljene riže, snažno cijene stručnjaci i ljubitelji 'kapljice više' i ne uzrokuje mamurluk", izvijestio je časopis Pyongyang Times.

No, tvrdnje da ovo piće ne izaziva mamurluk su naširoko ismijavane i stručnjaci navode da ne postoji alkoholno piće koje ne može odvesti u mamurluk ukoliko ga se mnogo popije.

Direktor istraživanja iz kompanije Choson Exchange Andray Abrahamian, koji podržava sjevernokorejske poduzetnike kroz biznis i ekonomiju, dovodi u pitanje ovo alkoholno piće.

"Postoji nekoliko kvalitetnih pića napravljenih u Sjevernoj Koreji, no u mome iskustvu ne postoji takva stvar poput pića 'bez mamurluka' bilo gdje u svijetu", rekao je za Guardian.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije