300 tisuća lajkova u 30 minuta:

Pročitajte moćnu poruku za Donalda Trumpa koja je oduševila svijet

Donald Trump
14.03.2016.
u 19:59

Novinar i fotograf Brandon Stanton već mjesecima oduševljava čitav svijet fotografijama i životnim pričama Njujorčana, ali i ljudi iz čitavog svijeta, čije sudbine objavljuje na iznimno popularnoj Facebook stranici Humans of New York. Od početka izbjegličke krize obišao je i mnoge izbjegličke kampove i razgovarao s velikim brojem izbjeglica, a mnogima od njih tako i pomogao.

Promovirajući ljudskost na prvom mjestu, nikada se nije bavio politikom, no danas je po prvi put objavio jedan politički "obojen" tekst - otvoreno pismo Donaldu Trumpu, prenosi Index.hr. U samo 30 minuta njegov je post sakupio više od 300 tisuća lajkova i na tisuće komentara, a mi ga prenosimo u cijelosti:

"Gospodine Trump,

Svim sam se snagama trudio ostati apolitičan. Odbio sam intervjuirati nekoliko predsjedničkih kandidata. Nisam želio riskirati svoj ugled zauzimanjem strane u izborima. Mislio sam si 'možda nije dobar tajming'. Ali sada shvaćam da ne postoji pravo vrijeme za borbu protiv nasilja i predrasuda. 'Sada' je uvijek najbolje vrijeme za to. Zato što sam, zajedno s milijunima drugih Amerikanaca, shvatio da biti protiv vas više nije stvar političke odluke. To je stvar morala.

Gledao sam kako retweetate rasističke fotografije. Gledao sam kako retweetate rasističke laži. Gledao sam kako vam je trebalo 48 sati da se odreknete nadmoći bijelaca. Gledao sam vas kako veselo potičete nasilje i obećavate da ćete 'platiti troškove odvjetnika' onima koji počine nasilje u vaše ime. Gledao sam kako zagovarate mučenja i ubojstva obitelji terorista. Gledao sam vas kako oduševljeno pričate priče o egzekucijama Muslimana mecima umočenim u svinjsku krv. Gledao sam kako uspoređujete izbjeglice sa 'zmijama' i tvrdite 'da nas Islam mrzi'.

Gospodine Trump, ja sam novinar. Tijekom posljednje dvije godine obavio sam opširne intervjue sa stotinama Muslimana, ciljano ili slučajno, na ulicama Irana, Iraka i Pakistana. Također sam intervjuirao stotine sirijskih i iračkih izbjeglica diljem sedam različitih zemalja. I mogu vam jednu stvar potvrditi - vi ste taj koji mrzi.

Oni među nama koji su pažljivo pratili što se događa neće vam dopustiti da si napravite rebranding vlastitog lika. Vi niste "ujedinitelj". Niste "predsjednički". Niste "žrtva" ljutnje koju ste tako veselo raspirivali mjesecima. Vi ste samo čovjek koji je poticao predrasude i nasilje za stjecanje vlastite moći. I iako će se vaše riječi bez sumnje promijeniti u sljedećih nekoliko mjeseci, uvijek ćete ostati ono što jeste", napisao je Stanton na HONY-ju.

35 minuta nakon objave, njegov je post imao 357 tisuća lajkova, a podijeljen je preko 100 tisuća puta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?