Sezona lova na novinare u Turskoj:

Pritvoren 21 novinar, a još toliko ih se skriva od policije

Erdogan
29.07.2016.
u 13:40

Svoje iskaze pred sucima u Istanbulu danas je dala grupa od dvadeset i jednog novinara. Oni su bili u pritvoru u sklopu rigoroznih mjera koje provodi turska Vlada nakon neuspjeloga vojnog udara 15. srpnja.

Ovo je polovica od ukupno 42 novinara za čiji su pritvor početkom tjedna napisani nalozi za uhićenje. Policajci i pripadnici turskih sigurnosnih službi intenzivno traže novinare s popisa osumnjičenih za sudjelovanje u pobuni koji su još na slobodi, prenosi Index.hr

Turska je proglasila izvanredno stanje poslije propalog vojnog udara u kojem je ubijeno 290 ljudi, a oštre mere primjenjuju se protiv osumnjičenih za veze sa muslimanskim svećenikom Fethullahom Gulenom koji živi i SAD i kojega vlada optužuje za ograniziranje puča, što on poriče.

Procjenjuje se da je oko 16 tisuća ljudi pritvoreno zbog navodnih veza s pobunom, a desetine tisuća državnih službenika otpušteno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije