Naslovnica Svijet

Pripadnici libijske mornarice spasili 22 migranta

09. lipnja 2019. u 12:55 0 komentara 15 prikaza

Pripadnici libijske mornarice spasili su 22 migranta iz nekoliko afričkih država u subotu, javila je kineska novinska agencija Xinhua.

Migranti su spašeni 55 kilometara od obale grada Sabratha i oko 70 kilometara od glavnog grada Libije Tripolija, priopćeno je iz mornarice.

Spašenim migrantima ukazana je humanitarna i medicinska pomoć, a potom su odvedeni u prihvatni centar u istočnom dijelu Tripolija.

Broj migranata koji pokušavaju iz zapadne Libije doći do Europe povećao se u posljednjih nekoliko dana, nakon što su se stabilizirale vremenske prilike.

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) objavila je nedavno da oni migranti koji budu spašeni uz obale Libije ne bi trebali biti vraćani u zemlje odakle su došli zbog sigurnosnih razloga.

- IOM smatra da u Libiji nema sigurnih luka, a migrante ne bi trebalo vraćati u pritvor - ističu iz ove organizacije za migracije.

Libija je najčešća točka koju migranti koriste kako bi došli do Europe preko Mediterana, imajući u vidu činjenicu da u Libiji vlada nesigurnost i haos.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.