NOVINARKA OPTUŽILA B. JOHNSONA

'Prije 20 godina stiskao mi je bedro ispod stola'

Reuters/Pixsell
30.09.2019.
u 11:00

"Ako se premijer ne sjeća incidenta, ja očigledno imam bolje sjećanje od njega", napisala je Edwardes na društvenim mrežama

Britanski premijer Boris Johnson nalazi se pred novim izazovom u svom kratkom mandatu. Novinarka Sunday Timesa Charlotte Edwardes optužila ga je da ju je seksualno uznemiravao na privatnom ručku prije 20 godina, pipajući je po bedru. Tvrdi da ju je tijekom ručka uhvatio ispod stola, hvatajući unutrašnju stranu njezina bedra. Također je rekla da je to napravio i drugoj ženi tijekom istog ručka.

Edwardes je opisala navodni događaj u članku u svojim novinama:

"Sjedim zdesna Johnsonu, a slijeva mu je mlada žena koju znam. Toči se sve više vina. Ispod stola osjećam Johnsonovu ruku na svom bedru. Stišće ga. Ruka mu je visoko na mojoj nozi i ima dovoljno mesa među svojim prstima da sam prisiljena uspraviti se", napisala je Edwardes.

Njegov je ured najprije odbio komentirati slučaj, ali zatim je uskoro rekao da je "optužba neistinita". Kako izvještava britanski Guardian, premijer je izrazito ljutit zbog tvrdnje novinarke.

"Ako se premijer ne sjeća incidenta, ja očigledno imam bolje sjećanje od njega", napisala je Edwardes na društvenim mrežama.

Ministar zdravstva Matt Hancock najprije je opisivao taj slučaj kao dio privatnog života premijera. No, zatim je rekao da poznaje Edwardes i da zna da je "ona vjerodostojna".

I dok se premijer suočava s optužbama da nema dobru prošlost u tretiranju žena, mnogi su njegovi suradnici stali u njegovu obranu. Rachel Maclean, konzervativna parlamentarka, rekla je da je feministica te da je to isto i premijer za kojeg radi.

– Ponosna sam biti dio vlade koju vodi feminist – govori Maclean.

Johnsona su kritizirale oporbene političarke iz Liberalno-demokratske i Laburističke stranke.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije